© İnternet Haberim 2020

Erdoğan'dan önemli açıklamalar! Yeni asgari ücret 8 bin 500 TL oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücrete ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, yeni yılda asgari ücretin net 8 bin 500 lira olacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücrete ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 yılında geçerli olacak asgari ücreti açıkladı. 2023 yılında geçerli olacak asgari ücret yüzde 55'lik zam oranıyla 8 bin 500 liraya yükseldi.

"Sırtımızda devletin küfesi var" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sırtında küfe olmayanlar atıyorlar, şu kadar veririz diye. Ama biz çok hassasız. Yıl sonu itibarıyla nüfusumuzun 86 milyonu yakalaması mümkün. Bunları düşünmek zorundayız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

İŞÇİ VE İŞVEREN TARAFI ANLAŞAMADI

Her sene olduğu gibi bu yıl da önümüzdeki yılın asgari ücretini belirlemek üzere çalışan ve işveren temsilcileri, bakanlık nezaretinde bir araya gelmişlerdir. Yapılan bir dizi toplantı sonunda çalışan ve işveren tarafları maalesef ortak bir rakam üzerinde anlaşamamışlardır. Hükümet olarak biz tüm tarafların teklif ve gerekçelerini saygıyla karşılıyoruz. Bize düşen görev ülkemiz ve milletimiz için en doğru, hakkaniyetli, sürdürülebilir sonucun ortaya çıkmasını sağlamaktır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER