© İnternet Haberim 2020

Soğuk algınlığı ve gribin çaresi bu besinde! Her sabah içtiğinizde antibiyotik kadar etkili

Bağışıklığı güçlendirmek, vücudu hastalıklara karşı korumak ve sağlıklı bir yaşam sürdürmek isteyenler doğal besinlere yöneliyor. Sabahları uyanır uyanmaz ılık limonlu su içtiğinizde vücutta meydana gelen değişimlere inanamayacaksınız. Bir bardak suya sıkacağınız yarım limon adeta antibiyotik görevi görüyor. Peki, ılık limonlu suyla güne başlamak hangi faydaları sağlıyor?

Birçok kişinin sabahları güne ılık limonlu su içerek başladığını duyuyoruz. Peki, bu alışkanlık sağlıklı bir yaşam düzeni oluşturmak isteyenler için hangi faydaları sağlıyor? Son günlerde artan grip ve soğuk algınlığı vakaları herkesi sağlıklı beslenmeye yöneltti. Bağışıklığı güçlendirmek ve gribe yakalanmamak isteyenler çareyi doğal besinlerde arıyor. Uzmanların açıklamalarına göre, soğuk algınlığı ve gribe yakalanmamanın çaresi limonlu sudan geçiyor. Bağışıklığı adeta çelik gibi yapan limonlu su, yalnızca grip ve soğuk algınlığından değil birçok hastalıktan koruyor.

SOĞUK ALGINLIĞI VE GRİBE ÇARE OLUYOR

Özellikle kış mevsiminde sık sık grip oluyorsanız limonlu su içerek bağışıklığınızı güçlendirebilir, vücudunuza ihtiyacı olan C vitaminini doğal yollarla verebilirsiniz.

SİNDİRİM SORUNLARINI BİTİRİYOR

Sık sık sindirim sorunu yaşıyorsanız muhakkak bir uzmana danışmanız gerekiyor ancak ara sıra yaşayanlardansanız bu sorunla doğal yöntemlerle başa çıkabilirsiniz. Limonlu su, mideyi rahatlatan ve sindirimi kolaylaştıran sitrik asit içeriyor.

EKLEM AĞRILARINI RAHATLATIYOR

Yaşlandıkça ortaya çıkan eklem ağrıları bazen gençlerde de ortaya çıkabiliyor. Limonlu su, eklem ağrılarının hafiflemesini sağlıyor. Ürik asidi seyrelten limonlu su ürik asit birikmesi sonucu ortaya çıkan eklem ağrılarına şifa oluyor.

BÖBREKLERDE TAŞ OLUŞUMUNU ENGELLİYOR

Böbrek taşlarıyla mücadele etmek, böbrek taş olumunu önlemekten daha zordur. Bu nedenle böbreklerde taş oluşumunu önlemek için güne limonlu su içerek başlamak gerekiyor. Limonlu su, içindeki sitrat ve kalsiyum sayesinde böbrek taşlarının oluşmasını önlemeye yardımcı oluyor.

SAFRA KESESİNDEKİ AĞRIYI GİDERİR

Safra taşları safra kesesinde ağrıya neden olur ve bu ağrıyla yaşamak oldukça zordur. Safra kesesinde taş veya iltihap oluştuğunda muhakkak bir uzmana danışmak gerekir. Safra kesesinde taş ve iltihabı önlemek için ise güne limonlu su içerek başlamak gerekiyor. Limonlu su, safranın incelmesine ve safra taşlarının çözülmesine neden olur.

KİLO VERMEYİ KOLAYLAŞTIRIR

Kilo vermek, oldukça zor bir süreçtir. Limonlu su, metabolizmayı uyarır, açlık hissini azaltır ve kilo kaybını hızlandırır. Bu nedenle kilo vermeyi kolaylaştırır.

İbrahim Saraçoğlu'ndan soğan kürü tarifi! Gece yatmadan önce içerseniz...

Hazır gıdalar nedeniyle vücutta besin atıkları kalır. Bu da zehre dönüşür. İbrahim Saraçoğlu, vücuttaki zehri atamak için mucize bir tarif verdi. 1 hafta boyunca bir bardak içilmesini önerdi. Soğan kürü nasıl hazırlanır? Soğan kürünün faydaları nelerdir? Soğan kürü nelere iyi gelir? İşte, harika etkileriyle ev yapımı doğal soğan kürü tarifi.. İşte İbrahim Saraçoğlu'ndan vücuttaki zehri söküp atan tarif...

Yemeklerin içerisinde sık sık kullanılan soğanın birçok faydası olduğunu biliyor muydunuz? Kokusunu pek sevmesek de soğanın mucizevi faydaları, ilaçlara taş çıkartan cinsten. Soğan, toksinleri arındırmasından zayıflamaya, cilt sağlığından depresyona her derde deva olarak biliniyor. Fakat soğanın faydalarından yararlanabilmek için, doğru kullanmak gerekiyor.

Peki, soğan kürü nasıl hazırlanır? Soğan kürü neye iyi gelir? Soğan kürünün faydaları nelerdir? Zayıflamak için soğan kürü kullanılır mı? Soğan kürü polikistik over'a iyi gelir mi? Soğan kürü hakkında merak edilen tüm soruları yazımızda derledik. İşte, soğan kürünün faydaları, kullanım şekli ve evde soğan kürü yapımı:

Soğan Kürünün Faydaları Nelerdir?

-Cilt yüzeyinde oluşan akne ve iltihaplı sivilcelere karşı etkilidir.

-Kıl dönmesi tedavisinde etkilidir.

-Dolaşım sistemini düzenler ve bağışıklığın güçlenmesini sağlar.

En çok merak edilen sorulardan biri de soğan kürü hamile kalmaya yardımcı olur mu? Uygun bir şekilde tüketildiğinde soğan kürü, hamile kalmak isteyenlere fayda sağlar.

-İçeriğinde sulfosid bulunur. Bu da antibiyotik özellikleri olduğunu gösterir.

-Prostatta oluşan ihtihapların azalmasını sağlar. Bu sayede prostat nedeniyle ortaya çıkan ağrılar da azalır.

-Balgam söktürücü özelliğindedir. Özellikle grip, nezle ve boğaz ağrısı gibi şikayetlerin tedavisinde tavsiye edilir.

-Stres ve uykusuzluk gibi problemlerin giderilmesinde etkilidir, sakinleştirici özelliği vardır.

-Vücuttaki yağlanmaları azalttığı için, zayıflamaya yardımcı olur.

-Sinüzit tedavisinde önerilen besinlerden biridir.

*Soğan kürü kadınlarda sık sık görülen rahatsızlıkları giderme konusunda oldukça etkilidir.

*Kadınlarda görülen miyom ve çikolata kisti (endometriosis) oluşmasına karşı tedavi edici özelliklere sahiptir.

*Soğan kürü polikistik over'a iyi gelir mi? diye merak edenler için cevabımız evet. Soğan kürü düzenli kullanıldığında, polikistik over sendromunun tedavisinde oldukça faydalıdır.

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun sağlık için birçok kürü var. Ancak hemen hemen her seferinde tüketilmesi konusunda ısrar ettiği en faydalı kürü, tüm vücudu temizler. İbrahim Saraçoğlu'nun bu kürü bağırsaklar ve midenin işlevsel fonksiyonunu artırarak besin atıklarını vücuttan atar.

Eski çağlardan beri kullanılan bu kür hakkında İbrahim Saraçoğlu uyarılarda da bulundu. Bir hafta boyunca düzenli yapılması gereken bu kür sonrası 5 gün tüketilmemeli.

PEKİ İBRAHİM SARAÇOĞLU'NUN TÜM VÜCUDU TEMİZLEYEN MEŞHUR KÜRÜ NEDİR?

Herkesin bildiği soğan kürü İbrahim Saraçoğlu'nun en meşhur kürüdür. Soğuk havalarla beraber yeniden gündeme gelen bu kür, tam bir hastalık savardır. Akşam'da yer alan habere göre; Yüksek oranda antibiyotik barındıran bu düzenli tüketilmesi tavsiye edilir. Saraçoğlu, kürü özellikle sindirim sorunu yaşayanlar ve ödem, iltihap, kist hastalıkları için tavsiye ediyor. Güçlü bir mikrop sökücü özelliği olan soğan kürü vücutta biriken kimyasal bütün pislikleri söküp atar. Vücudun kendini yenilemesini sağlar. Bu yüzden aç karnına tüketilmesi tavsiye edilir. Bilim insanları tarafından da yapılan araştırmalarda soğan suyunun migren atalarından katarak gibi göz rahatsızlıklarına kadar birçok hastalığa fayda sağladığı ortaya çıkarılmıştır.

SOĞAN KÜRÜ NASIL HAZIRLANIR?

Bir adet kuru soğan

Bir çay kaşığı nane

İki su bardağı su

SOĞAN KÜRÜ TARİFİ NASIL YAPILIR?

İki bardak suyu nane ile beraber kaynatın. Daha sonra içine soğanı parçalayarak atın. Nane hem güçlü bir iltihap söktürücüdür hem de soğanın kokusunu önler. 10 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın. Ilık olması için bekleyin. Akabinde tüketin.

Soğan kürü faydaları say say bitmiyor..

Soğan kürü düzenli kullanıldığında, polikistik over sendromunun tedavisinde oldukça faydalıdır. Bununla birlikte vajinal akıntıları giderir. Menopoz döneminde düzenli bir şekilde kullanılırsa, menopoz şikayetlerinde azalmalar görülür. Cilt yüzeyinde oluşan akne ve iltihaplı sivilcelere karşı etkilidir.

Gece yatmadan önce soğan suyu içmek

Hazırladığınız soğan kürünü ılık bir şekilde sabahları aç karnına bir bardak tüketebilirsiniz. Akşamları da uyumadan önce 1 bardak daha için. Bu şekilde sabah akşam, günde toplam 2 bardak içmek üzere 15 gün boyunca kürü uygulayabilirsiniz.

NOT: Kronik hastalığı olanlar uzmanlarına danışmalı

10 yaş gençleştirme gücüne sahip o besin! Hem gençlik hem de güç kaynağı...

Kemik, kıkırdak, lif ve eklemleri oluşturan protein türü olan kolajen, hem iskelet sisteminizi güçlendirme hem de yaşlanmanın ana nedenlerinden biri olan kolajen yıkımını geciktirmek için sürekli tüketilmesi gereken besinlerden biri. Bu sayede, saçlarınızdan cildinize ve genel sağlığınıza kadar birçok noktada önemli protein yapılarından biri olan bu içeriği alabilmenizin en iyi yanı ise; doğal kaynaklarını tüketmek. İşte o besinler...

Kolajen azalması, yaşlanma, saç ve ciltte sorunlara neden oluyor. Yediğimiz bazı yiyecekler, kolajen etkisi yaratarak daha genç ve cildinizin sağlıklı görünmesini sağlıyor. İlaçlardan kullanmak yerine doğal yollarla, belli besinleri düzenli olarak tüketerek bu etkiyi yaratabilirsiniz.

KOLAJEN NEDİR?

Kolajen, insanlarda ve hayvanlarda deri ve bağ dokularında bulunan ana yapısal proteinler için genel bir terimdir ve insan vücudundaki proteinin yaklaşık %30'unu oluşturur. Bitkiler ayrıca kolajen içerir. En az 29 çeşit kolajen vardır. İnsanlarda esas olarak Tip I-III vardır.

* Tip I esas olarak deride, tendonda, damar sisteminde, organlarda ve kemikte bulunur.

* Tip II kıkırdakta ve

* Tip III retiküler liflerdedir (bağ dokusunda ince dallanan lifler)

KOLAJEN SEVİYELERİ DÜŞTÜĞÜNDE NE OLUR?

Kollajen cilde ve saça yardımcı olur mu? Yaşlanmayla birlikte vücudun kolajen üretimi önemli ölçüde azalır. Bu olduğunda, cildinizin elastikiyetinde ve epidermal kalınlığında bir azalma olur. Cilt hasarına ve kırışıklıklara yol açar. Kolajendeki azalmalar ayrıca daha sert ve az esnek bağlara, kasların küçülmesine ve zayıflamasına, eklem ağrısına, osteoartrite ve gastrointestinal sorunlara neden olabilir. Düşük kolajen saç büyümesini azaltabilir ve saçın incelmesine katkıda bulunabilir.

VÜCUDUNUZUN KOLAJEN ÜRETMESİNİ SAĞLAYAN GIDALAR

Kolajen açısından zengin yiyecekler veya kolajen üretimini artıran yiyecekler yemek, cilt hedefleriniz için ihtiyaç duyduğunuz yapı taşlarını oluşturmanıza da yardımcı olabilir.

KEMİK SUYU

Son araştırmalar kemik suyunun güvenilir bir kolajen kaynağı olmayacağını bulsa da bu seçenek kulaktan kulağa açık ara en popüler olanıdır. Hayvan kemiklerinin suda kaynatılmasıyla yapılan bu işlemin kolajen çıkardığına inanılıyor. Bunu evde yaparken, et suyunu lezzetlendirmek için baharat ekleyebilirsiniz.

Beslenme uzmanları; Kemik suyu kemiklerden ve bağ dokusundan yapıldığı için kalsiyum, magnezyum, fosfor, kolajen, glukozamin, kondroitin, amino asitler ve diğer birçok besin maddesi içerdiğini söylüyor. Et suyunuzun kalitesini garanti etmek için, iyi bir kasaptan aldığınız kemikleri kaynatıp kendinizin doğal olarak yapmanız daha sağlıklı olacaktır.

TAVUK

Kolajen takviyesinin tavuktan elde edilmesinin bir nedeni var. Herkesin en sevdiği beyaz et, bol miktarda malzeme içerir. Eğer bütün bir tavuğu kestiyseniz, kümes hayvanlarının ne kadar bağ dokusu içerdiğini muhtemelen fark etmişsinizdir. Bu dokular tavuğu zengin bir kolajen kaynağı yapar.

YUMURTA AKI

Yumurtalar diğer birçok hayvansal ürün gibi bağ dokuları içermese de, yumurta akıları vardır. Büyük miktarlarda prolin, kolajen üretimi için gerekli amino asitlerden biridir.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER