© İnternet Haberim 2020

Bakan Fahrettin Koca'dan Aşı Açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısından sonra yaptığı yazılı açıklamada, toplantıda aşı programındaki gelişmeleri ele aldıklarını söyledi.

Şu ana kadar yapılan aşı programı kapsamında 1 milyondan fazla vatandaşın aşılandığını paylaşan Koca, "Aşı programının 1. aşaması bilindiği gibi sağlık çalışanlarımızla başladı ve 980 binden fazla sağlık çalışanı aşı oldu." İfadesine yer verdi.

Salı günü itibarıyla da huzurevlerinde ve bakım evlerinde bulunan vatandaşlarla bu vatandaşların bakımında görev alan personelin aşılanmasına başlandığını söyleyen Koca, 90 yaş üzerindeki vatandaşların da aşılanmasına salı günü başlandığını açıkladı. Koca, sağlık ekiplerinin 90 yaşından büyük olan vatandaşların evlerine gidip aşı uygulamasını yaptıklarını belirtti.

Aşılama kapasitesinin her geçen gün artacağını belirten Koca, "Bilim Kurulumuzun yapmış olduğu değerlendirmeyle yarından itibaren 85 yaş üzerindeki vatandaşlarımızın da aşılanmasına başlanacaktır. 85 yaş üzerindeki vatandaşlarımız da evlerinde aşı olacaklardır. Evlere aşı uygulaması için giden ekibimizde hekim ve uzman sağlık personeli tam teçhizatlı olarak hazır bulunuyor. Aşı uygulama süresini artırsa da bu gruptaki vatandaşlarımız için en uygun şartlarda aşı yapılmasından yanayız." açıklamasını yaptı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER