© İnternet Haberim 2020

Türkiye'de ilk! Kanser hastalarına CAR-T hücre tedavisi başladı

Ankara Hematoloji ve Onkoloji Derneği Kurucu Başkanı Prof. Dr. Fevzi Altuntaş, kanserde CAR-T hücre tedavisinin, klinik çalışmalar kapsamında Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hastalara uygulanmaya başladığını bildirdi.

Dünya Kanser Günü dolayısıyla bir otelde, hibrit olarak uluslararası katılımlı düzenlenen "2. Ankara Hematoloji ve Onkoloji Günleri" başladı. Bu çerçevede Ankara Hematoloji ve Onkoloji Derneğinin ev sahipliğinde 6 Şubat'a kadar sürecek toplantıların ana gündem maddesini CAR-T hücre tedavisi ve kanserde agnostik tedavi yaklaşımları oluşturacak.

Derneğin Kurucu Başkanı ve aynı zamanda Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hematoloji Kliniği ve Kök Hücre Nakli Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Fevzi Altuntaş, bu kapsamda düzenlediği basın toplantısında, güncel kanser tedavileri hakkında bilgi verdi.

Dünya Kanser Günü'nün bu yılki uluslararası sloganının "Tedavi açığınızı kapatın" olarak belirlendiğini anımsatan Altuntaş, "Dünya Kanser Günü mottosu 'Kansere meydan okumak için 21 günde 1 gün.' Yani 2022 yılında kişisel sağlığınızı iyileştirmek, rahim ağzı kanserinin ortadan kaldırılmasına yardımcı olmak, kendinizi eğitmek, kanser hizmetlerine erişmek için en az 21 günde 1 gün kendinizle konuşun. Günlük motivasyon ve pratik danışmanlık almak için kanser okuluna kaydolun." ifadesini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER