© İnternet Haberim 2020

A. ADAY SİNAN GİRAY'LA SİYASİ DEĞERLENDİRME...

EN KRİTİK SORULARI CHP YALOVA MİLLETVEKİLİ A.ADAYI SİNAN GİRAY CEVAPLADI...

Yalova'da uzun süre Sivil Toplum Kuruluşlarında çalışan, siyasete ise 1987 senesinde Gençlik Komisyonunda başlayan CHP Yalova Milletvekili Aday Adayı Sinan Giray, uzun süre vakıf  yönetim kurulunda faaliyette bulunmuş.

Senelerdir Yalova'ya hizmette kusur etmeden çalışan Giray, Yalova'ya kültür merkezi kazandırmıştır. 99'da Belediye Meclis üyeliğini üstlenen Giray,  Cem Vakfı Yalova Şubesini kurarak, tam  20 yıl başkanlığını yapmış: "2009 seçimlerinde Yalova Belediye Başkanı kontenjanından meclis üyesi adayı oldum. 2009-2014 arasında “STK’ler ve Kültür İşlerinden Sorumlu Belediye Başkanı Danışmanı” olarak görev aldım."-dedi.

  "TÜRK BAYRAĞI BENİM ŞEREFİMDİR!"

"Bayrak ve Halk kelimelerini biz  CHP'liler kullanmıyoruz" diyen CHP Yalova Milletvekili Aday Adayının bu kelimesini eleştiren Giray, bu fikrin absürt olduğunu bildirdi ve parti isminde bile "Halk" kelimesinin geçtiğini belirtti: "Bu fikir tamamen yanlış. Türk Bayrağı benim şerefimdir! Türk bayrağı ve vatanım için ben canımı veririm!"-dedi.           

Ardından CHP'nin daha önceki CHP'den duruş, konum ve sergilediği siyasete göre ne için bu kadar değiştiğini açıklayan Sinan Giray, "Her şey değiştiği gibi CHP'de doğal olarak değişiyor"-dedi: "Ama CHP için Halk sözünün de, bayrak sözünün de, Vatan ve millet sözünün de büyük önemi var. Bir kere CHP'de ne değişse de, CHP ilkeleri değişmezdir. Bayrak benim için de,  partililer için de  şereftir!"-diye tekrar tekrar ifade etti.

"Dil, din, ırk, mezhep ayrımı yapmaksızın  bu ülkede kardeşçe yaşamalıyız..."

Türklükle ilgili ilginç yorum sahibi olan Giray, zamanında Atatürk'ün Türklüğü ırkçılık olarak görmediğini, Türkiye topraklarında yaşayan her bir azınlığın  Türk'ten farkı olmadığını düşünüyor: "Ben barış devleti istiyorum! Herkesin bir biri ile barış içinde olmasını istiyorum. Kürtü, Lazı, Türkü birbirinden ayırmayan bir hükümetin kurulmasından yanayım. Dil, din, ırk, mezhep ayrımı yapmaksızın, bu ülkede kardeşçe yaşamalıyız..."-dedi.

 "Muharrem İnce ile Kılıçdaroğlu'nun görüşü bekleniyor..."

Yakın günlerde CHP Genel Başkanlığının Muharrem İnce ile kritik seçim görüşü yapacağını bildiren Giray, "Millet İttifakı'nda HDP'nin ne işi var?" sorusuna   "HDP'nin ittifakın içinde olmadığını ve diğer partiler gibi HDP  de genel başkanımız tarafından ziyaret edilmiş ve destekleri istenmiştir" gibi yanıtladı. Ardından  Muharrem İnce ve Kılıçdaroğlu ile ilgili sorulan soruya,  "Umut ediyorum, Muharrem İnce aklı selim davranır ve seçimini Millet İttifakı'ndan yana kullanır..."-dedi.              

 Seçimle ilgili bir birinden kritik sorulara, Sinan Giray gerekli cevapları da verdi, göndermeleri de yaptı...            

Video röportajı sonuna kadar izlemeyenler için özet geçmek gerekirse, "Millet İttifakı'nda HDP'nin ne işi var?" , "Seçime az kala Millet İttifakın'dan Cumhur İttifakı'na transfer bekleniliyor mu?",  "İnce ikinci tura kalırsa seçimini Cumhur İttifakı'ndan yana kullanır mı?", "HDP yerine İnce'nin Millet İttifakın'da olması  İttifak için daha iyi olmaz mıydı?  Seçime yakın vadede Millet İttifakı'ndan Cumhur İttifakı'na her hangi bir transfer beklemek mümkün mü sizce?"  -gibi neredeyse herkesin kafasında seçim dediğimizde oluşan soruları, CHP Milletvekili A. Adayı Sinan Giray cevapladı...

Not: Dikkat edilmesi gereken bir konu var, bugün Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce, Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisini ziyaret edecek olmasıyla ilgili, "Kemal Bey gelirse konuşurum. Ben müzakereye açığım" dedi. Hatırlatalım ki, birkaç gün önce CHP Yalova Milletvekili Adayı Sinan Giray, İnce ile Kılıçdaroğlu'nun görüşmesinin mutlaka gerçekleşeceğini söylemişti...

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER