© İnternet Haberim 2020

Sinan Oğan Yalova ziyaretinde Azerbaycan Türkiye Müttefikliği ile ilgili mesaj verdi...

Ata İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Yalova'da Azerbaycan ile Kardeşlik Derneğini ziyaret etti ve önemli açıklamalarda bulundu.

Ata İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Yalova'da Azerbaycan ile Kardeşlik Derneğini ziyaret etti ve önemli açıklamalarda bulundu.

Oğan, kendini ikinci tura kalacak aday olarak gördüğünün altını çizerek, aksi taktirde Ata İttifakı olarak mevcut ihtimallere de değindi:

"Biz ikinci tura kalacağımızı düşünüyoruz. Bu ilk turda bitecek bir yarış değil. Biz kendimizi ikinci tura kalacak aday olarak görüyoruz ama olur da diğer ittifaklar ikinci tura kalırsa elbette Ata İttifakı bileşenlerine danışacağız. Terörle arasına kim mesafe koyarsa, kim terör örgütlerinin siyasi uzantılarını yanından uzaklaştırır, milli bir duruş sergilerse ikinci turda onunla masaya oturabiliriz." gibi ifadelere yer verdi.

"Diğer ittifaklar ikinci tura kalırsa, o zaman   Ata İttifakı bileşenlerine danışarak, terörle arasına  mesafe koyan,  terör örgütlerinin siyasi uzantılarını yanından uzaklaştıran, milli bir duruş sergileyen kim varsa,  ikinci turda onunla masaya oturabiliriz" dedi:

"Seçim kampanyası  çerçevesinde Yalova'ya ziyarette bulunan  Oğan, basın mensupları ile bir araya gelerek, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Azerbaycan ve Türkiye Bayrakları fonunda gazeteciler karşısında açıklama yapan Oğan, özellikle Azerbaycan ve Türkiye ilişkileri ile ilgili fikirlerini dile getirdi, iki devletin müttefikliğinin önemini vurguladı:

"Azerbaycan her zaman özgür, bağımsız görmek istiyoruz. Azerbaycan dost ve kardeş bir ülke.  Azerbaycan'ı güçlü, Türkiye ile müttefik ve toprakları üzerinde bayrağını her zaman dalgalandıran bir ülke olarak görmek istiyoruz. Bunun için Türkiye elinden geleni de yapıyor."

Ardından  Türkiye'nin son 20 yılda aldığı yolu değerlendiren Oğan,  siyasetin sadece kötüyü görme, kötüyü söyleme sanatı olmadığını bildirdi: "Siyaset, doğruya 'doğru', eğriye 'eğri' deme sanatıdır. Biz ülkemizin İHA ve SİHA teknolojisinde geldiği yerle gurur duymakla beraber aynı zamanda İkinci Karabağ Savaşı'nda Türkiye'nin göstermiş olduğu desteği her zaman takdir ve övünçle ifade ettik. Dedik ki 'Azerbaycan'da şehit olan 3 binden fazla kardeşimizle beraber kimin emeği varsa Karabağ Zaferi'nde, bilgisiyle, emeğiyle, siyasi gücü ve teknolojik gücüyle destek olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin en tepesinden en aşağısına kadar herkese teşekkür ederiz. Ancak biz bu doğruları söylerken eksikleri de söylemek zorundayız.” dedi.

Ardından “Üç siyasetçi de artık geçmişte kaldı”  diyen Oğan diğer  cumhurbaşkanı adayları ile ilgili  fikir beyanında bulundu:

“Biz diyoruz ki mevcut iktidar 20 senede yoruldu, yıprandı, biraz dinlenmesi lazım. Bu iktidar 20 senedir hükümet etme görevini yaparken bu muhalefet de 20 senedir muhalefet etme görevini yapıyordu ama bu iktidar 20 senedir iktidarda kaldığına göre demek ki muhalefet 20 senedir muhalefet yapma görevini tam olarak yerine getirememiştir. Sayın Erdoğan'ın karşısında Sayın Kılıçdaroğlu girdiği bütün seçimleri kaybetti. Sayın Muharrem İnce de en son girdiği cumhurbaşkanlığı seçimini kaybetti. Dolayısıyla bu iki adayın da Cumhuriyet'imizin son 20 seneki başarısızlıklarındaki rolü yadsınamaz. Bu üç siyasetçi de artık geçmişte kalmıştır." -gibi sözlerle ifade etti.

Sonda seçim güvenliği ile ilgili cumhurbaşkanı adayları ile görüşmeler planladığını ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile artık bir araya geldiğini hatırlatarak,  yarın da Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile aynı kapsamlı görüşmesinin planlandığını söyleyen Oğan,  randevu alması halinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la da görüşmek istediğini duyurdu.

Ziyarette ilginç anlar yaşandı. Azerbaycan Yazarlar Birliği üyesi, dünyaca siyasi yazar kimliğiyle tanınan gazeteci Ülker Fermankızı ile cumhurbaşkanı adayı Dr.Sinan Oğan arasında Yalova'da gerçekleştirilen Rusça diyalog büyük ilgi gördü. Ülker Fermankızı'nın Rus dilinde yazdığı "Paranın Kanlı Dudakları" kitabı Sinan Oğan'a hediye edildi.

Yapılan dernek ziyaretinin ve açıklamaların ardından  Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Yalova Merkezde  esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi, vatandaşlarla görüştü.

 

Haber: Ülker Fermankızı

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER