© İnternet Haberim 2020

CHP’den Milletvekili 1. Sıra Adayının TOGG’a övgü dolu sözleri dikkat çekti…

Yalova Ticaret Odasından Milletvekili Adaylığı için istifa eden CHP Yalova Milletvekili 1. Sıra Adayı Tahsin Becan’la yaptığımız röportajda çok önemli konulara değinildi.

Yalova Ticaret Odasından Milletvekili Adaylığı için istifa eden  CHP Yalova Milletvekili 1. Sıra  Adayı Tahsin Becan’la yaptığımız röportajda çok önemli konulara değinildi.

Diğer milletvekili aday adaylarından siyasi görüşü ve kendi doğruları ile farkındalık oluşturan Becan, AKP’ni de, adaylığını yaptığı CHP’yi de eleştirmekten çekinmediğini açıkladı: “Benim için önemli olan mesele adaletli ve doğru eleştiridir. İktidarın bugün iyi yaptığını iyi, kötü yaptığına kötü demesini bilmeliyiz. Mesela TOGG, bunun için kim ne dese de, Türkiye adına değerlendirilmelidir, sadece İktidar için değil”-dedi.

Tahsin Becan, Türkiye’de eğitim ve yargı başta olmakla bir çok sahalarda reformun gerektiğinin altını çizse de, alınan kararların denetlenmesi meselesinin de ele alınması gereken başka bir sorun olduğunu söyledi.

99 Yalova depreminde başta oğlu olmakla ailesinden 4 kişinin hayatını kayıp ettiğini bildiren Tahsin Becan, milletvekili seçilirse, ilk yapacağı işin Yalova imar planının hazırlanması ve uygulanması olacağını belirtti: “Bunun üzerinde ciddi çalışmalar ortaya koyulmalıdır. 99 depreminde ailemden 4 kişi hayatını kayıp etti. Oğlumu kayıp ettim ben. Buna rağmen Kahramanmaraş depremine baktığımızda, biz deprem görmemişiz gibi düşünün…Kahramanmaraş’ta bugün ölmek yaşamaktan iyidir. Gerisini siz düşünün…”-diye ifade etti.

Cumhur İttifakın’da bulunan Hüda Par Partisi ile Millet İttifakı’nın anlaşmaya vardığı HDP partisini kıyaslayan Becan, benzer olduklarını dile getirdi ve  “Ailenin yalnış adım atan çocuğunu aile bira daha sarıp sarmalar bana göre. Bugün Millet İttifakı onu yapıyor dedi. Ayrıca ben inanmıyorum ki teröre olumlu bakan bir parti olsun. Türkiye her birimizin vatanıdır. Devlet her birimizin devletidir. Kim ne derse desin, Türk Bayrağımızda birdir, Vatanımız da birdir”. -dedi.

Ardından Selahattin Demirtaş’a verilen 486+2 sene muhabbet konusuna da fikir bildiren Becan, “Yargının verdiği kararı eleştirmek haddimiz değil ama, bence bu kadarı da çok saçma dedi. İnsan hayatının belli bir yaş devri var. Bir insanın 50 yaşı varsa, insan 486 sene nasıl yaşayacak ta o kadar cezayı çekecek…”-fikir bildirdi.

Hatta çok yakın zamanda istifa ettiği Ticaret Odası Başkanlığı ile ilgili de hem eleştirilerini bildirdi hem yeni tekliflerinden bahis etti. Daha sonra ise boş zamanlarında piano çaldığını ve tenis oynadığını söyleyerek, bu gibi sosyal aktivitelerin veya hobilerin insana ne kadar yararlı olduğunu da açıkladı. Özellikle Ticaret konuları ile ilgili kitap okumayı sevdiğini söyleyen Tahsin Becan, şuan “para” ile ilgili kitap okudunun da altını çizdi.

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER