© İnternet Haberim 2020

Aslı Kazımova: "Bugün Ermenilerin kardeş Türkiye'yi soykırımla suçlamaları..."

ASRP başkanı dünya topluluğunu adaleti yerine getirmeye çağırdı: “Adil olun! Sizi adalet kurtaracak"

31 Mart Soykırımı - Azerbaycanlıların Ermeniler tarafından öldürülmesi dünya kamuoyunun dikkatinden kaçmamalıdır." Bu sözleri  Azerbaycan Sosyal Refah Partisi Genel Başkanı Aslı Kazımova söyledi. 

 Onun sözlerine göre, 19. yüzyıldan itibaren Ermenilerin sinsi bir politika izlediğini tarihi delillere ve gerçeklere dayanarak görmek mümkündür:

"Ermeniler tarih boyunca Azerbaycan ve Türkiye topraklarında işgal niyetlerini gerçekleştirmek ve tarihi topraklarımız pahasına bir "Büyük Ermenistan" hayalini gerçekleştirmek için askeri ve ideolojik araçları kullanarak halkımıza karşı korkunç soykırım suçları işlediler. . 20. yüzyılda Ermenilerin izlediği soykırım, tehcir ve etnik temizlik politikası sonucunda Azerbaycan 1918-1929'da 29.800 kilometrekare kaybetti ve 1991-1993'te topraklarımızın yüzde 20'si işgal edildi. 2.5 milyon Azerbaycanlı soykırım ve tehcir kurbanı oldu. 

Bugün Ermenilerin kardeş Türkiye'yi soykırımla suçlamaları, çok yönlü Ermeni politikasının kurnazlığının açık bir göstergesidir. Tarih boyunca Türklere karşı katliamlar gerçekleştiren Ermenistan'ın bugün kendisini dünya kamuoyunun gözünde bir katliam gibi gösterebilmesi ve bazı güçlerin Ermenilerin bu yalanlarını kendi çıkarları için kullanması gerçekten büyük bir talihsizliktir. Dün, aralarında ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi başkanı Senatör Bob Menendez'in de bulunduğu 40 senatörün sözde "Ermeni soykırımını" tanıması için ABD Başkanı'na yaptığı çağrılar uluslararası toplum tarafından oybirliğiyle karşılanmadı. Ne yazık ki dünya toplumu Ermenilerin sinsi politikalarını görmezden gelmeye devam ediyor".

A. Kazımova, bugün Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in yürüttüğü maksatlı diplomasinin, Karabağ'ın cesur Azerbaycan ordusu tarafından kazanılmasının, saldırgan Ermenistan'ı çaresiz bir duruma soktuğunu vurguladı: 

 "Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, halkımızın gerçek sesini dünya toplumuna iletmek için Ermenistan'ı uluslararası düzeyde teşhir etmek için tüm prestijli tribünleri kullanıyor. 

Dünya toplumu, sinsi Ermeni politikasının farkında olmalıdır. Başka yolu yok. İlk toprakları keşfeden Vikinglerin Ermeni olduklarını iddia eden Ermeniler, yarın Çin Seddi ve Antarktika'nın da kendilerine ait olduğunu iddia edebilirler. Ama herkes gerçeği görüyor. Görmek gerekir. Ne de olsa dünya toplumu Ermenilerin bu saçma görüşlerini desteklememeli, Azerbaycan'a karşı bu adaletsiz yaklaşımı desteklememelidir.

Ermeniler için susmak, "Ermenileri desteklemek" demektir. Bu nedenle Ermeni psikolojisini ve sinsi politikaları izleyen Ermeni eylemlerini kesinlikle protesto etmeliyiz. Çünkü gelecekteki Ermeni iddiaları bir gün sizin de  kapınızı çalacak... Adil olun! Sizi adalet  kurtaracak”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER