© İnternet Haberim 2020

Vugar İsgandarov: "Azerbaycan topraklarına Ermenistan tarafından silah nakli hala devam ettiriliyor..."

Azerbaycan Milletvekili: Ermenistan'ın bu tür provokatif adımlarına karşı kendi mücadelesini başlatmıştı...

"Rus barış güçlerinin geçici olarak konuşlandığı Azerbaycan topraklarına Ermenistan tarafından silah nakli hala devam ettiriliyor". Bu sözleri Azerbaycan Milletvekili Vugar İsgandarov Karabağ'da mevcut durumla ilgili konuşurken söyledi.

Milletvekilinin sözlerine göre, Ermenistan yönetimi  tehlikeli ve her an barışı bozmaya odaklanmış durumda: "Hatırlatmak gerekir ki, Bugün, yani 20 Mart 2023'te Ermenistan'ın Avrupa Birliği misyonunun bulunduğu Ermenistan-Azerbaycan devlet sınırı yönünde bir,  5 Mart'ta 2 askerimiz yaralandı. Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde kaçak Ermeni askeri birliklerinin düzenlediği provokasyon sırasında askerlerimiz şehit oluyor. Buna bir son verilmesi gerekiyor. Bütün bunlar Rus barış güçlerinin geçici olarak konuşlandığı Azerbaycan topraklarında yapılıyor ve dünya kamuoyu hala bu duruma sessiz kalıyor". -dedi.

Ardından milletvekili İsgandarov, özellikle son günlerde, Rus barış gücü güçlerinin  geçici olarak konuşlandığı Azerbaycan topraklarındaki yasadışı Ermeni silahlı gruplarına Ermenistan'dan insani destek, mühimmat, mayın ve diğer askeri teçhizat nakliyesi yoğunlaştı:

"Azerbaycan'ın bu konuda yaptığı sayısız talep ve müzakerelere rağmen Ermeni tarafı, silah ve diğer askeri teçhizatın taşınmasını engellemek için gerekli adımları atmadı. Dünya kamuoyunun sessizliğini ve sadece mevcut durumu izliyor olmalarını dikkate alarak, Azerbaycan, Ermenistan'ın bu tür provokatif adımlarına karşı kendi mücadelesini başlatmıştı ve bugün Ermenilerin silah taşıma araçlarının tamamı Azerbaycan'ın kontrolündedir." -diye, ifade etti.

 

 

Haber: Ülker Fermankızı

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER