© İnternet Haberim 2020

Azerbaycan Milletvekili Türk Dünyasını Kutladı

Azerbaycan Milletvekili Vugar İsgandarov, Dünya Azerbaycanlılarını ve Türk Dünyasını 31 Aralık Dayanışma Günü ve Yeni Yıl münasebetiyle kutladı.

"Sevgili ve çok değerli Azerbaycanlılar, Sevgili Türk Dünyası, her birinizin 31 Aralık Dayanışma Günü'nü canı gönülden kutluyor, yeni yıl münasebetiyle hepinize en iyi dileklerimi iletiyorum.

Uğurladığımız son üç yılın diplomatik düzeyde başarılı yıllar olarak, yanı sıra büyük bir Zafer yılı olarak Azerbaycan tarihine sonsuza kadar altın harflerle kazındığını söyleyebiliriz. Son üç yılda Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Saygıdeğer Cumhurbaşkanı, Silahlı Kuvvetlerimizin Muzaffer Başkomutanı Sayın İlham Aliyev'in kararlı liderliğinde yiğit ordumuz Anavatan'ın kutsal topraklarını düşman işgalinden kurtardı.  Nefret edilen düşmanı ister askeri alanda, isterse de diplomatik olarak diz çöktürdü.

Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Saygıdeğer Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ülkemizin ekonomik gücünün, uluslararası dünyadaki itibarının, refah ve huzurun daha yükseklere emin adımlarla ilerlemesi için elinden geleni yapmaktadır. Bu önemli adımlardan biri de yeni aşamada başta kardeş Türkiye olmak üzere tüm Türk Dünyası ile ilişkilerin en üst düzeyde değerlendirilmesidir. Bu eğilim, tüm dünyada takdirle karşılanıyor ve bu devamlı başarılara sahip bir devlet için devletimizin siyasi, ekonomik ve kültürel gelişimine kesinlikle yeri doldurulamaz bir katkıdır.

Son üç yılda elde ettiğimiz başarılar, Azerbaycan halkının, tüm Dünya Azerbaycanlılarının zaferimizin mimarı İlham Aliyev'e sonsuz güven ve itimadının bir göstergesidir. Çünkü bugün Azerbaycan'da Halk ile Devlet arasında kopmaz bir bağ ve aşılmaz bir birlik-eşitlik vardır. Dilerim bundan sonra da, Halkımızın dayanışmasından, Azerbaycanlılarımızın dayanışmasından, güveninden ve desteğinden beslenen devletimiz, attığı başarılı adımlarla bizleri her an sevindirmeye devam etsin!

Bugün sadece Dünya Azerbaycanlılarının değil, Türk Dünyasının 31 Aralık Dayanışma Günü'nü ve önümüzdeki 2023 yılını canı gönülden kutluyorum. Kalbi Azerbaycan ile atan her bir  Türk kardeşimize sağlık ve başarılar diliyorum. Yeni yıl hepinize ve ailenize neşe ve mutluluk getirsin."

 

 

Ülker Fermankızı

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER