© İnternet Haberim 2020

Hikmet Hacıyev'in Ermenistan'a tavsiyesi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı: "Karabağ Ermenilerinin hakları ve güvenliği ile ilgili uluslararası mekanizmaların kurulması konusunda anlaşmaya varıldığı yalandır."

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı - Cumhurbaşkanlığı Yönetimi Dış Politika İşleri Daire Başkanı Hikmet Hacıyev, iddia edilen anlaşmayla ilgili Washington'da açıklama yapan Ermenistan Güvenlik Konseyi Sekreteri Armen Grigoryan'ı yerel basına anlattı.

Karabağ'da yaşayan Ermenilerin hakları ve güvenlikleri için uluslararası mekanizmaların oluşturulması.

Ermenistan Güvenlik Konseyi sekreterinin yürüttüğü görüşmelerin tek taraflı olarak çarpıtılmasına üzülerek dikkat çekti: "13 Ekim'de Azerbaycan medyasına verdiğim röportajda görüşmelerin içeriği ve mahiyeti hakkında detaylı bilgi verdim.

ABD Başkanı'nın Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, 27 Eylül'de Washington D.C.'deki Beyaz Saray'da Ermenilerin hakları ve güvenliği için uluslararası mekanizmaların kurulmasına ilişkin anlaşmanın yanlış olduğunu söyledi. Azerbaycan Cumhuriyeti bir anlaşmaya varacağımızı bir kez daha ifade ettik.Karabağ'da yaşayan Ermeni halkının hak ve güvenliği konusunu hiçbir uluslararası ortakla tartışmayın.

Anayasa ve yasalara göre içişleridir. ülkemizin ulusal egemenlik meselesidir ve herhangi bir uluslararası mekanizma kurulması söz konusu değildir. veya başka bir devlet veya kuruluşla müzakere etme niyetinde değildir. Görüşmede ABD temsilcisinin Azerbaycan'ın egemenliğine duyduğu saygı bir kez daha dile getirildi."

H. Hajiyev, Prag ve Soçi'de yapılan açıklamaların aksine Ermeni makamlarının Azerbaycan'ın egemen topraklarına ilişkin açıklamalarının Azerbaycan'ın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine yönelik bir saldırı olarak değerlendirildiğini söyledi:

Ermeni yetkililerin ortaya attığı gereksiz yeni unsurlar. Yakın zamanda ortaya koyduğu ve daha ileri düzeyde Ermeniler, partinin barış anlaşması müzakerelerini kasten bozma niyetini gösteriyor ve müzakereleri taklit etmekten başka bir şey yapmıyor. Bölgede sürdürülebilir barış ve güvenliğin sağlanması için siyasi irade göstererek barış anlaşması müzakerelerine ciddi şekilde katılıyoruz.

 

 

Ülker Fermankızı

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER