© İnternet Haberim 2020

Rusya'dan AB'nin yaptırım paketine tepki

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, Rusya'ya yönelik yeni yaptırım paketinin, AB'nin kendi içerisinde sosyal ve ekonomik sorunların artmasına neden olacağını belirterek her şeyin daha kötüye gideceğini söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, yaptığı yazılı açıklamada, AB’nin Rusya’ya karşı 9. yaptırım paketini kabul etmesine tepki gösterdi. Paketin gayrimeşru tek taraflı kısıtlayıcı önlemlerden oluştuğunu belirten Zaharova"AB liderleri kısıtlamaların döngüsünden çıkamıyor ve Rusya karşıtı tüm yaptırımlar ile Rusya üzerindeki baskı politikalarının beyhude olduğunu kabul edemiyor. Mevcut paket, öncekilerle aynı etkiye sahip olacak, AB’nin kendi içerisinde sosyal ve ekonomik sorunların şiddetlenmesine neden olacak" ifadelerini kullandı.

"AVRUPA SANAYİSİ TEHDİT ALTINDA"

Brüksel'in “düşüncesiz adımları” nedeniyle, AB vatandaşlarının halihazırda enerji kesintileri ve benzeri görülmemiş "yaptırım enflasyonu" ile karşı karşıya kaldığını belirten ZaharovaAvrupa sanayisinin tehdit altında olduğunu ifade etti.

"ACI VERİCİ SONUÇLAR"

Rusya karşıtı politikanın, AB için acı verici sonuçlarının ABD’nin de yardımıyla büyüyeceğini bildiren ZaharovaAB’nin Rusya karşıtı "yaptırım takıntısının", kaynak mücadelesinde Batılı ülkelerle rekabet edemeyen AfrikaAsya ve Latin Amerika'daki gelişmekte olan devletlere önemli zararlar verdiğine dikkati çekti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER