© İnternet Haberim 2020

Vugar İsgandarov: "Rus barış güçlerinin büyük madenlerdeki yağma olaylarından haberdar olmaması mümkün değil..."

"Rus barış güçlerinin komutanı Andrei Volkov, dışarı çıkıp soruları yanıtlamıyor ve resmi tutumunu belirtmiyor".

"Son dönemde Karabağ'da yaşanan olaylar, Azerbaycan halkının temsilcilerinin, ekoaktivistlerin ve STK'ların barışçıl eylemleri şimdiden dünyanın gündemi haline gelmeye başladı."  Bu sözleri Azerbaycan milletvekili Vugar İsgandarov basına yaptığı açıklamada söyledi.

Milletvekilinin sözlerine  göre buradaki asıl mesele Azerbaycan topraklarındaki doğal kaynakların Ermeni teröristler tarafından yağmalanması ve suçluların bizim topraklarda serbest dolaşımıdır:

"Bütün bunların nedeni, topraklarımızda bulunan Rus barış güçlerinin onlarla ortak olmasıdır. Çünkü burada iki retorik soru ortaya çıkıyor.

Devlet organlarının temsilcilerinin bölgelerimize girmesine izin vermemek için geçici olarak orada bulunan  barış güçlerinin amacı nedir? Yani teröristlerle ittifak halindeler ve bu nedenle söyleyecek bir şeyleri yok. Çünkü insanlar gidip gerçekleri görecek.

İkinci ihtimal, olan bitenden habersiz olmalarıdır. Bu, barışı koruma görevlilerinin görevlerini yerine getiremeyecekleri anlamına gelir.  Onlar burada ne yapıyor? Düşünün, kuşun orada uçtuğundan haberdar olan Rus barış güçlerinin büyük madenlerdeki yağma olaylarından haberdar olmaması mümkün değil.

Bu nedenle, birinci konuya daha fazla odaklanmalıyız. Barışçıl göstericilerin gözü önünde geçici olarak topraklarımızda konuşlanmış Rus barış güçlerinin komutanı Andrei Volkov, dışarı çıkıp soruları yanıtlamıyor ve resmi tutumunu belirtmiyor. Bütün bu yağmalar, teröristlerin orada serbestçe dolaşması ve açıklamaları, Azerbaycan halkının tüm temsilcilerinin öfkesine neden oldu. 3 gündür devam eden barışçıl eylem sadece milletin emridir.

Orada farklı yaş gruplarından insanlar görülebiliyor. Sayıları her geçen gün artıyor. Devlet yetkililerinin uzmanlarının o madenlere girmesine izin verilmesini ve Volkov'un gelmesini talep ediyorlar".

Milletvekili aynı zamanda  Rus barışı koruma kuvvetlerinin komutanı Andrey Volkov'un Kremlin'den talimat beklediğini de kaydetti:

"Volkov'un talimat alması ve insanlara cevap vermesi gerektiğini düşünüyoruz. Talepleri yerine getirmek için somut pratik adımlar atmalıdır. Yani Azerbaycan'ın ilgili devlet kurumlarının o bölgelere girmesine izin verilmelidir. Yağmalayanlar acilen bulunmalı ve Azerbaycan yasalarına göre cezai sorumluluğa getirilmelidir. O alanlardaki kaynaklarımızın kullanımı Azerbaycan tarafından sağlanmalıdır."

Hatırlatalım ki, Azerbaycanlı eko-aktivistler ve STK temsilcileri Şuşa şehri - Laçin yolunda bir protesto düzenliyor. Rus barış güçlerinin geçici kontrolü altındaki Azerbaycan topraklarındaki maden yataklarının yasa dışı olarak işletilmesini protesto eden Azerbaycan toplumu, ayrılıkçılardan ve üçüncü şahıslardan çevre terörüne son vermelerini talep ediyor.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER