© İnternet Haberim 2020

Vugar İsgandarov'dan İran'a "Viyana Sözleşmesi" mesajı...

Azerbaycan Milletvekili: “İran hükümeti önceden önlem alabilirdi...”

“Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliği'ne düzenlenen alçakça saldırıyı ve planlı terör eylemini şiddetle kınıyor, bu suçu işleyenlerin ve faillerin derhal cezalandırılmasını talep ediyoruz."Bu sözleri Azerbaycan Milletvekili Vugar İsgandarov söyledi.

Milletvekiline göre, İran makamlarının bu terör olayının saiklerini çarpıtma ve olayı kişisel, sıradan bir iç olay olarak tanımlama girişimleri kabul edilemez. İranlı yetkililerin bu adımları, açıkça teröristi savundukları anlamına geliyor.

Bir düşünün, İran rejiminin Azerbaycan'daki büyükelçiliği çalışanını öldüren teröristi, protesto için başörtüsü taktığı için infaz eden İran rejimi hangi temelde kişisel olay olarak nitelendirebilir?

Azerbaycan büyükelçiliğine düzenlenen saldırının ardından Azerbaycan dünyanın her yerinden taziyeleri kabul ediyor. Dünya ülkeleri terör saldırısını kınıyor. Başta kardeş Türkiye olmak üzere BAE, Özbekistan, Pakistan, Kırgızistan, Estonya, Hırvatistan, İspanya, Meksika, ABD ve Birleşmiş Milletler terör saldırısını şiddetle kınadı.

İran basınının Azerbaycan karşıtı propagandası, sınırlarımızdaki askeri tatbikatlar ile bugün gerçekleştirilen terör eylemi arasında bir bağlantı olmamasını temenni ediyoruz. Umarız söz konusu terör saldırısı molla rejiminin Azerbaycan devleti ve halkına yönelik düşmanlığından kaynaklanmıyor...

Son zamanlarda ülkede Azerbaycan'a yönelik tehditlerin arttığını göz önünde bulundurulduğunda İran hükümeti önceden önlem alabilirdi.

Uluslararası kuruluşlar ve dünya toplumu, Viyana Sözleşmesi'nin gerekliliklerini ciddi şekilde ihlal eden İran makamlarının diplomatik temsilciliğimizin güvenliğini korumadığı için sorumluluk alması gerektiğini görmelidir!"

Hatırlatalım ki, 27 Ocak sabahı Azerbaycan'ın İran'daki büyükelçiliğine terör saldırısı düzenlendi.  Saldırı sonucunda büyükelçiliğin güvenlik teşkilatı başkanı Orkhan Asgarov hayatını kaybetti, iki görevli  yaralandı.

 

 

Ülker Fermankızı

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER