© İnternet Haberim 2020

Altılı Masa yeniden bir araya geliyor

Altılı masa 5 Ocak'ta, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ev sahipliğinde onuncu toplantısını gerçekleştirecek.

Çalışmalarını seçim öncesi, seçim sırası ve seçim sonrası olmak üzere üçe bölen altılı masa, seçim öncesi ve seçim sırasında vatandaşa sunulacak vaatlerle ilgili ortak söylem arayışına girmiş ve bunun için de Temel Politikalar Ortak Çalışma Komisyonu kurulmuştu.

Altı partiden ilgili genel başkan yardımcılarının yer aldığı komisyon 2 Ekim’den bu yana 9 ana başlık ve 72 alt başlık üzerinde çalışıyordu. 9 ana gündem maddesi ise, “Hukuk, adalet ve yargı, kamu yönetimi, şeffaflık, denetim ve yolsuzlukla mücadele, ekonomi, finans ve istihdam, sektörel ve bölgesel konular, bilim ve teknoloji, eğitim ve öğretim, sosyal politikalar, dış politika, güvenlik, savunma” başlıklarından oluşmuştu.

İHTİLAF ÇIKINCA BAZI BAŞLIKLARIN ÜZERİ ÇİZİLMİŞTİ
T24'ten Eray Görgülü'nün haberine göre, çalışmalarını büyük oranda tamamlayan komisyon, “Mülteci sorunu” ve “İstanbul Sözleşmesi” gibi bazı başlıklarda ihtilaf yaşanması üzerine bu başlıkların üzerini çizerek sona bıraktı. Komisyonun bu hafta bu konular üzerinde tekrar çalışmaya başladığı öğrenildi. Komisyon üyelerinin bu başlıklarla ilgili son görüşlerini komisyonun ortak görüşüne sunması ve sonrasında da bu görüşlerin genel başkanların önüne gelmesi bekleniyor.

5 OCAK ÖNCESİ, İKİNCİ TUR GÖRÜŞMELER YAPILACAK
Bu süreç tamamlandıktan sonra, 5 Ocak’taki buluşma öncesinde diğer genel başkanları gündemle ilgili ziyaret eden Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun, genel başkanları bir kez daha ziyaret edeceği ifade edildi. Liderlerin birebir görüşmelerde, üzerinde anlaşılamayan başlıklarla ilgili uzlaşı yollarını araması ve masaya üzerinde anlaşılmış bir “Temel Politika Belgesi”nin getirilmesi hedefleniyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER