© İnternet Haberim 2020

Altılı Masa'dan ortak açıklama: Erdoğan aday olamaz

Altılı Masa'nın İYİ Parti'deki toplantısının ardından ortak bir açıklama yapıldı. Açıklamada "Sayın Erdoğan'ın 14 Mayıs'taki seçimlerde bir kez daha aday olması mümkün değildir" denildi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden Cumhurbaşkanı adayı olmasına ilişkin tartışmalar kamuoyunda sürerken, Altılı Masa'nın yaptığı ortak yazılı açıklamada bu konuya da değinildi.

Açıklamada, "TBMM yenileme kararı almadığı müddetçe, Erdoğan’ın 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerde bir kez daha aday olması mümkün değildir" ifadelerine yer verildi.

"ANAYASA'YI YOK SAYAN BU BAŞIBOZLUĞUN..."

Cumhurbaşkanının, Anayasa’ya aykırı olarak üçüncü kez adaylığını ilan etmesi demokrasi tarihimize eklediği bir diğer kara sayfadır. Anayasa’yı yok sayan bu başıboşluğu kabul etmediğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız

Bununla beraber, Cumhuriyetimizin 100. yılında milletimizin bu hukuksuz düzene “Yeter” cevabı vereceğinden emin olan bizler, Sayın Erdoğan’ın 14 Mayıs’ta yapmayı planladığı seçime halkımızdan aldığımız destekle, kendimize olan inancımızla ve ülke sevdamızla hazır olduğumuzu belirtmek isteriz.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER