© İnternet Haberim 2020

Azerbaycan Milletvekilleri Türkiye’ye başsağlığı diledi

Azerbaycan Milletvekili: “Türkiye’nin acısı ve üzüntüsü Azerbaycan’ın acısı ve üzüntüsüdür…”

Kanaathaber’e Türkiye’yi sarsan depremle ilgili röportaj yapan Azerbaycan Milletvekili Vugar İsgandarov can kayıplarının artan sayısını gördükçe çok üzüldüklerini dile getirdi:
“Azerbaycan kardeş Türk halkının üzüntüsünü paylaşıyor. Türkiye’nin acısı ve üzüntüsü Azerbaycan’ın acısı ve üzüntüsüdür. Azerbaycan’dan artık ikinci yardım uçağı olay yerine gönderildi. Aramalar için ekipler gönderildi. Türkıye’nin başı sağ olsun. Depremde yakınlarını kayıp edenlere Allah’dan sabır, yaralılara acil şifalar diliyorum”.

Daha sonra depremle ilgili Azerbaycan Milletvekili, Aile, Kadın ve Çocuk İşleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr.Hijran Hüseynova depremle ilgili taziye mesajlarını iletti: “Türkiye’nin yanındayız! Can kayıplarını gördükçe yüreğimiz kanıyor, canımız acıyor. Deprem nedeniyle mahsur kalanları kurtarmak için Kardeş Azerbaycan’dan 179 arama kurtarma personeli olay yerine gönderildi. Sayın Cumhurbaşkanımız İlham Aliyev kardeş Türkiye’ye elimizden gelen her şekilde yardıma hazırız” diye konuşmasında belirtti. Türkiye’de yaşanan büyük depremden etkilenen herkese geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Acımız büyük. Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum”.

Hatırlatalım ki, son olarak 105 arçı depremin meydana geldiği faciada Diyarbakır, Hatay, Malatya, Şanlıurfa, Kilis, Adıyaman, Adana, Kahramanmaraş ve Osmaniye’de toplamda 2824 binanın yıkıldığı bilgisi alındı.

Uzmanlar 27 Aralık 1939’da yaşanan Erzincan depreminden sonra cumhuriyet tarihinin en büyük ikinci felaketi olduğunu belirtiyor.

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER