© İnternet Haberim 2020

Bakan Adil Karaismailoğlu Yalova Otogar Kavşağı açılış törenine katıldı

Bakan Adil Karaismailoğlu: "Ülkemizin ulaşım ve iletişim altyapısına 183 milyar doların üzerinde yatırım yaptık..."

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Yalova Otogar Kavşağı Açılış törenine katıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde ülkemizin ulaşım ve iletişim altyapısına 183 milyar doların üzerinde yatırım yaptığını dile getirerek,  Türkiye'nin dört bir köşesinde hizmet ve eser fırtınası estirdik, estiriyoruz...-diye ifade etti:

"Yalova Otogar Kavşağı Köprüsü ve bağlantı yollarının kentin kuzey-güney yönünde bulunan ve ulaşımdaki önemini, karayolu bağlantılarını daha da kullanışlı hale getiren bir yatırım olduğunu belirtti:

“Seyahat güvenliği ve trafik konforunu arttırdık. Yalova’nın ulaşım ve iletişim altyapısını güçlendirmeye ve geleceğe hazırlamaya devam ediyoruz” dedi.

Açılış törenine katılmak için  Yalova’ya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu önce Valilik binasını  ve Yalova Belediyesini ziyaret etti.

Daha sonra esnaf ziyareti yapan bakan Karaismailoğlu, Yalova Otogar Kavşağı Köprüsü açılışına  katıldı.

Karayolları genel Müdürü, Yalova Valisi Muammer Erol ve AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol'un  konuşma yaptığı törene, Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, il başkanı Muğlim Bağatar, ilçe Belediye başkanları ve yetkililer katıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Yalova Otogar Kavşağı Köprüsü ve bağlantı yollarının açılış töreninde yaptığı konuşmada bakanlık olarak hayata geçirdikleri her proje ile büyüme, ihracat, istihdam ve üretim için güçlü bir kaldıraç görevi üstlendiklerini söyledi:

"Yalova Otogar Kavşağı Köprüsü ve bağlantı yollarıyla da bu hedeflere bir adım daha yaklaşmış olmanın ve Yalova'ya çok önemli bir eser daha kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz". dedi.

Yalova’nın hem sanayi hem de tarım alanında yükselen bir değer olduğunu ve her geçen gün artan potansiyeliyle stratejik konumda bulunduğunun altını çizen Karaismailoğlu,  aynı zamanda, Marmara ve Ege bölgeleri arasında ana ulaşımı sağlayan kuzey-güney yönlerinde uzanan karayolu bağlantıları ile önemli bir kavşak noktası konumunda olduğunu belirtti.
"Bu nedenle Yalova’nın ulaşım ağını güçlendirecek her projenin öneminin farkındayız ve tüm projelerimizi yakından takip ediyoruz. İstanbul-İzmir Otoyolu ve Osmangazi Köprüsü ile Yalova’yı İstanbul’a adeta kapı komşusu yaptık. Yalova’yı gemi inşa sanayi merkezlerinden biri yaptık. Biz Yalova’nın öneminin farkındayız ve Yalova’yı geleceğe birlikte taşıyacağız” diyerek, Bakan Adil Karaismailoğlu sözlerini tamamladı.

Hatırlatalım ki,  25 metre platform genişliğine sahip Yalova Otogar Köprülü Kavşağı ile bin 600 metre uzunluğunda bağlantı kolları ve 33 metreyi aşan uzunluğa sahip köprü inşa edildi. Yalova Hastanesi, Yalova Emniyet Müdürlüğü, Otogar ile yapılması planlanan alışveriş merkezi nedeniyle söz konusu kesimde artacak trafik hacminin önlemi alındı, kesintisiz ulaşım sağlanmış oldu.
 

 

Ülker Fermankızı

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER