© İnternet Haberim 2020

Erdoğan'dan kredi müjdesi: Kişi başı 250 bin TL!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Kişibaşı 250 bin TL’ye kadar yıllık faiz 9.75 ve vade süresi 36 aya kadar olacaktır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan "İlk olarak Çiftçi Destek Kredisi'ni uygulamaya geçireceğimizin müjdesiyle başlıyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni Çiftçi Destek Kredisi müjdesini vererek "Kişi başına 250 bin liraya kadar verilecek bu kredinin yıllık faiz oranı yüzde 9,75 ve vade süresi 36 aya kadar olacaktır." dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Bugün sizlerle hem hasret gidereceğiz, hem de müjdelerimizi paylaşacağız. Toprağı ve onu işleyen çiftçiyi ihmal eden deleceğini ihmal etmiş demektir.

Ukrayna'daki tahıl krizini çözdük. Türkiye olarak yürüttüğümüz çok yönlü diplomasi ile tahıl sevkiyatının başlamasını sağlayarak insanlığı büyük bir krizin eşiğinden döndürdük.

Tarım sektörüne verdiğimiz emekler boşa gitmedi. Bizde Bakanlıklarımızla yürüttüğümüz çalışmaları sadece sürdürmekle kalmayıp daha ileri taşıma şevki kazanıyoruz. 

Bugün vereceğimiz müjdeler çiftçilerimizi daha da güçlendirmeyi amaçlıyor.

KREDİ DESTEĞİ ARTIYOR

Çiftçi destek kredisini uygulamaya geçireceğimizin müjdesiyle başlıyoruz. Kişibaşı 250 bin TL’ye kadar yıllık faiz 9.75 ve vade süresi 36 aya kadar olacaktır. Çiftçiler hasat dönemine kadar her türlü harcama için kullanabilecek.

Tarımsal KOBİ kredisi; Üst limiti 15 milyon TL, devlet tarafından ödenden kısmı dışında kalan oranın yıllık faiz oranı yüzde 4.75. Yatırım kredilerinde 10 yıla kadar vade uygulanabilecektir.

Üçüncü müjdemiz Tarım Borç Transferi. Üst limiti 5 milyon lira olacak kredinin faizi 9,75, vadesi 60 aydır.

Kadın ve genç çiftçi kredi limitlerini 1 milyon TL'ye çıkarıyoruz.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER